Сред финалистите сме – стискай палци!

Тази година участваме във престижните Free From Skincare Awards! И както те самите пишат в страницата си, това са наградите, посветени на козметика и продукти за кожата и косата „без“.

Участваме с два от нашите продукти. Единият е мицелареният тонер за лице с екстракт от женско биле в категория “Тонери, води и спрейове“, заедно с още 5 марки. Тук конкурентите са:

• AEOS, Refreshing Hydrating Mist
• Blur London, Rebalancing Toner
• Casa Mencarelli, Honey & Orange Toner – Acqua Di Miele
• Lykkegaard Care, Micellar 3in1 Face Tonic
• Rhug Wild Beauty, Rebalancing Skin Tonic With Meadowsweet
И ние: Witchcraft Botanicals, Toning Liquorice Micellar Mist

Другият ни финалист е кремът за околооочен контур с грахов пептид, разбира се, в категорията “Грижа за очите”. В тази категория също участваме наравно с още 5 други марки.

Ето ги:

• Amphora Aromatics, Organic & Natural Fix All Eye Cream
• Biorythme, Window To The Soul, Natural Bi-Phase Eye Remover
• La Femme Verte, Sea Buckthorn Joyous Eye Serum
• Rhug Wild Beauty, Nourishing Eye Cream With Elderflower
• Solo Skin London, Eye Oil
и ние: Witchcraft Botanicals, Peptide Brightening Eye Cream

Избрахме да участваме с тези два продукта, защото те са с най-изчистени и нежни към кожата формули. Това ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа, които обаче, имат нуждата и желанието да бъдат обгрижени през целия ден.

Ето повече за самите #FFSA23 награди

Наградите Free From Skin Care Awards празнуват и насърчават производителите на продукти за грижа за кожата, които създават козметика без някои алергени, аромати и други съставки. Това са съставки, които често са свързани с кожни и здравословни проблеми, както и етични и екологични проблеми и които някои потребители избягват, защото трябва или защото искат.

Процесът на тестване и оценяване за наградите Free From Skincare Awards е от четири етапа.

Етап 1

Формулярите за участие се проверяват, за да се гарантира, че въведените продукти отговарят на критериите.

Етап 2

След като заявките бъдат приети, проба в пълен размер от всеки се изпраща за едномесечно задълбочено тестване на неговите качества и ефикасност до четирима опитни тестери, внимателно подбрани от група от около 100, всички от които са запалени по естествената красота и грижата за кожата „без“ и които може също да имат чувствителна/проблемна кожа или специфични алергии или изисквания към съставките, които трябва да вземат под внимание.

Тестерите пробват продуктите в продължение на четири седмици, оценявайки как продуктите вършат работата си и как са полезни за частта от тялото, върху която се използват.

Етап 3

Продуктите, които достигнат до финала, преминават към едноседмични сесии за оценяване, които обикновено се провеждат през май.

Съдийските журита се състоят от писатели за красота, професионалисти в грижата за кожата, експерти по алергии, собственици на марки, блогъри за красота, създатели на козметични формули и потребители с проблемна кожа или интерес към грижа за кожата „свободна от“. Обикновено петима или шестима съдии заседават на всяко заседание.

Съдиите оценяват продуктите въз основа на много атрибути, включително:

1/ Иновация, гъвкавост, качество на формулата, полезни за кожата съставки…

2/ Подходящ за потребители с различен ограничен начин на живот (напр. вегетариански, вегански, кошер/халал) или такива, които избягват определени съставки (напр. хранителни алергени, аромати).

3/ Качества при етикетиране: прозрачност в декларациите за източниците на съставките; потребителска пригодност; четливост и видимост на съставките, свойствата и инструкциите за продукта. Също така: отговорно използване на всякакви изявления „свободно от“.

4/ Съотношение цена/качество, опаковка/представяне, еко/зелени/благотворителни качества и др.

Впоследствие, чрез комбиниране на отзивите на изпитателите и съдиите, ще бъдат определени бронзови, сребърни и златни „медали“ във всяка категория.

Етап 4

След като бъдат определени победителите в категорията, остава обявяването и награждаването!

Share this post
Witchcraft Botanicals