Mасло от Вечерна Иглика

Богато на важни мастни киселини като Омега 6 и Гама Линоленова Киселина (GLA), био маслото от вечена иглика подхранва в дълбочина, запазва еластичността на кожата и спомага за преждевременното й стареене. To се бори срещу признаците на стареене на кожата и възстановява гъвкавостта на епидермиса. Освен това има омекотяващи и ревитализиращи свойства. Справка: Cosing Database. Виж какво още пише за това масло в INCIdecoder.

Ценено заради леката текстура, маслото от вечерна иглика е предпочитано за изтощена и чувствителна, както и раздразнена кожа, като е подходящо за всеки тип кожа.

Счита се, че благоприятства за изглаждането на фините линии и спомага процесите на регенериране на кожата. Използва се и при редица кожни заболявания като екзема, атопичен дерматит и акне. При чувствителна кожа или при розацея, маслото от вечерна иглика дейста добре в съчетания с масло от шипка и витамин Е. За грижа за косата, маслoто от вечерна иглика действа добре при суха и изтощена коса. То съживява косъма, като заключва влагата и стимулира разстежа на по-здрава и гъста коса.

Вътрешно, био маслото от вечерна иглика се консумира за облекчаване на симптомите на ПМС, стомашно-чревни и уринарни проблеми, намаляване на депресия, раздразнителност, агресия, чувство на безпокойство. Препоръчителната дневна, орална доза за възрастни е между 4 и 8 грама, което е около 1 чаена лъжичка и половина.

  • Укрепва ноктите
  • Подхранва изтощената коса
  • Запазва еластичността на кожата
  • Спомага при атопичен дерматит, акне и екзема
  • Облекчава симптомите на ПМС, стомашно-чревни проблеми, раздразнителност и безпокойство.

Необичайното е, това е нощно растение. Това означава, че обикновено жълтите му цветове остават затворени през деня и се отварят вечер, привличайки молци и други нощни опрашители. Известно също като трескаво растение, върбова билка или иглика, растението вечерна иглика се чувства еднакво у дома си, както ако расте сред тучна поляна, така и в някоя крайбрежна градина. Ето една полезна статия за това как да отгледа човек растението вечерна иглика в домашни условия.

Продукти съдържащи био масло от ВЕЧЕРНА ИГЛИКА

Share this post

Вашият коментар

Witchcraft Botanicals

Нали няма да оставиш кошницата си, просто ей така?

Въведи телефонен номер за да запазим избора ти и кой знае, може даже да получиш отстъпка...