Mасло от Вечерна Иглика

Богато на важни мастни киселини като Омега 6 и Гама Линоленова Киселина (GLA), био маслото от вечена иглика подхранва в дълбочина, запазва еластичността на кожата и спомага за преждевременното й стареене. To се бори срещу признаците на стареене на кожата и възстановява гъвкавостта на епидермиса. Освен това има омекотяващи и ревитализиращи свойства. Справка: Cosing Database. Виж какво още пише за това масло в INCIdecoder.

Ценено заради леката текстура, маслото от вечерна иглика е предпочитано за изтощена и чувствителна, както и раздразнена кожа, като е подходящо за всеки тип кожа.

Счита се, че благоприятства за изглаждането на фините линии и спомага процесите на регенериране на кожата. Използва се и при редица кожни заболявания като екзема, атопичен дерматит и акне. При чувствителна кожа или при розацея, маслото от вечерна иглика дейста добре в съчетания с масло от шипка и витамин Е. За грижа за косата, маслoто от вечерна иглика действа добре при суха и изтощена коса. То съживява косъма, като заключва влагата и стимулира разстежа на по-здрава и гъста коса.

Вътрешно, био маслото от вечерна иглика се консумира за облекчаване на симптомите на ПМС, стомашно-чревни и уринарни проблеми, намаляване на депресия, раздразнителност, агресия, чувство на безпокойство. Препоръчителната дневна, орална доза за възрастни е между 4 и 8 грама, което е около 1 чаена лъжичка и половина.

  • Укрепва ноктите
  • Подхранва изтощената коса
  • Запазва еластичността на кожата
  • Спомага при атопичен дерматит, акне и екзема
  • Облекчава симптомите на ПМС, стомашно-чревни проблеми, раздразнителност и безпокойство.

Необичайното е, това е нощно растение. Това означава, че обикновено жълтите му цветове остават затворени през деня и се отварят вечер, привличайки молци и други нощни опрашители. Известно също като трескаво растение, върбова билка или иглика, растението вечерна иглика се чувства еднакво у дома си, както ако расте сред тучна поляна, така и в някоя крайбрежна градина. Ето една полезна статия за това как да отгледа човек растението вечерна иглика в домашни условия.

Продукти съдържащи био масло от ВЕЧЕРНА ИГЛИКА

Share this post

Вашият коментар

Witchcraft Botanicals